Otvorena prva hrvatska učionica za igrifikaciju

Modernizacija hrvatskih škola otišla je korak dalje. U jednoj od njih opremljena je cijela učionica namijenjena igrifikaciji, a nove igre zaokupile su pažnju i odraslima i školarcima.

Prva hrvatska učionica za igrifikaciju otvorena je u OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom.

Uz to što su lijepe i dobre, kako kažu osnovnoškolci, didaktičke igračke pomažu pri usvajanju novih znanja i vještina, a već u ranoj dobi mogu usmjeravati interes djece prema određenim područjima.

“Kroz igru rješavaju kreativne probleme, ovisno o proizvodu s kojim se igraju, odnosno uče, dolaze do novih spoznaja i rješenja. Sve to što ih priprema za nove vještine 21. stoljeća, odnosno STEM područje koje će uskoro prevladavati u radnoj okolini”, kaže Martin Željeznjak,osnivač Smartplaya.hr.

Prekomjerna upotreba gadgeta kod školaraca može prouzročiti depresiju, manjak empatije i probleme s kognitivnim mišljenjem. Zbog toga nije preporučljivo koristiti ih više od jednog sata dnevno. 

“Što se tiče tehnologije, treba biti oprezan. Svi znamo da prekomjerno korištenje može stvoriti ovisnost. Učenici ovo ne bi trebali smatrati kao korištenje opreme da se igraju, nego da iskorištavaju svoje mogućnosti kroz to. Tehnologija je tu kao pomagalo, a ne kao svrha”, kaže Zrinka Gregurić Ferenček, učiteljica fizike OŠ Stjepan Radić.

“Ovakvih primjera želimo još, jer to je s jedne strane prilika da učenici dobiju najbolje od škole, a s druge strane je prilika istraživačkim institucijama i fakultetima da istražuju na koje načine se najbolje uči pa imamo dodatnu sinergiju istraživanja i obrazovanja”, kaže ministrica Blaženka Divjak.

IZVOR: http://hr.n1info.com/Vijesti/a366127/Otvorena-prva-hrvatska-ucionica-za-igrifikaciju.html?fbclid=IwAR3rwGUHznOD_xHdcDxSzQ3EAZLrlQtkw0Guxfzglelq2SMt2iH8XOCQ8Xo

U opremljenoj učionici učenic će imati priliku i izrađivati kreativne strukture koristeći Strawbees  konstrukcijski kit koji se temelji na jednostavnim konektorima koji vam omogućuju spajanje slamki, što vam zatim omogućuje da sagradite od malih do ogromnih građevina, mehaničkih objekata, životinja, svemirskih brodova…. Sve to samo od slamki i/ili kartona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *