STEAM tjedan u Zadru: Učenici izrađivali vlastite naočale uz pomoć 3D olovke

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Šimuna Kožičića  Benje sudjelovali su jučer na radionicama održanima u okviru STEAM  tjedna koji ima za cilj popularizaciju znanosti u odgojno-obrazovnom  sustavu, te razvijanje vještina i kompetencija učenika u području tehnike, te informacijskih i komunikacijskih znanosti.

Četvrtaši iz Benje jučer su najprije u Cinestaru pogledali film “Moj dida je pao s Marsa”, prvi hrvatski SF film za djecu, a onda su u dvorištu OŠ  Petra Preradovića sudjelovali u brojnim kreativnim radionicama na malom znanstvenom pikniku. 

Radionice su osmišljene u suradnji s udrugama i organizacijama koje  promiču popularizaciju znanosti i tehnologije u osnovnim školama, a  vezane su na temu virtualne povijesti, moderne tehnologije, DNA, meteorologije, 3D olovke, a uključivale su i interaktivno-edukativne kvizove,  kao i druge zanimljivosti.

Smartplay je dio skupine koja organiziraju STEAM tjedan promovirajući korištenje tehnologija u obrazovanju ne samo u STEAM području već na razini svih dobnih skupina i područja poučavanja. 

Izvor: https://www.zadarskilist.hr/clanci/29032019/foto-ucenici-izradivali-vlastite-naocale-uz-pomoc-3d-olovke?fbclid=IwAR3SiStco-eV0hl95FJ8aVrPeawYMHDBb_4teSql3iTeLBP5nVSxTrGTj50

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *