Smartplay na ekološkoj akciji za najmlađe”Cvijeće i drveće”

Prva ekološka akcija “Cvijeće i drveće” održana je na zagrebačkom Jarunu. Osmišljena je kako bi se kod najmlađih potaknulo razvijanje ekološke svijesti. Održali smo STEM radionice za najmlađe sa SPHERO Bolt robotskom kuglom gdje su morali pokazati svoje vještine upravljanja kuglom savladavajući različite prepreke. Svoju pozornost i oduševljenje kod djece je izazvao i Strawbees. Izradili smo različite kreacije i strukture te se pritom dobro zabavljali.

SPHERO bolt

Sphero BOLT robotska je kugla s pripadajućom aplikacijom koja pruža beskrajne mogućnosti za kreativnost i zabavu tijekom učenja. Programirajte pomoću aplikacije Sphero Edu s gotovo bilo kojeg mobilnog ili stolnog uređaja, otkrijte fantastične aktivnosti koje stvara zajednica ili jednostavno vozite i igrajte se. BOLT je napravljen da zasja s sjajnom 8×8 LED matricom koja animira i prikazuje podatke u stvarnom vremenu. Stvorite i prilagodite igre i naučite ih kodirati crtanjem na zaslonu, pomoću Scratch ™ blokova ili pisanjem tekstualnih programa JavaScript.

Strawbees Maker Kit

Strawbees je nagrađivani, lagani, građevinski sustav za sve uzraste. To je konstrukcijski kit koji se temelji na jednostavnim konektorima(na slici ispod) koji vam omogućuju spajanje slamki, što vam zatim omogućuje da sagradite od malih do ogromnih građevina, mehaničkih objekata, životinja, svemirskih brodova…. Sve to samo od slamki i/ili kartona.

S Strawbees možete graditi sve od geometrijski oblika do mehaničkih ptica, kandži ili čak golemih animiranih zmija.

Osim povezivanja slamki, Strawbees konektori se mogu koristiti za spajanje kartona. To znači da možete izraditi mehaničke predmete velikih dimenzija od kartona, s istim komadima koje koristite za slamke.