Smartplay na Garešnica infinity Festival

Kako spojiti znanost i glazbu? Sve to i mnogo toga više moglo se vidjeti na Garešnica Infinity festivali koji se održao 11. lipnja u Garešnici gdje su rođena dva velikana svjetskoga glasa – pjevač Ivo Robić koji je prodao milijune ploča i NASA-in znanstvenik Mike Vucelić koji je poznat po tome da je tijekom prvog leta na Mjesec primio sada povijesnu rečenicu: “Houstone, imamo problem”, a potom je taj problem i riješio. Kroz mnoge zabavne radionice cilj je popularizacija znanosti za sve uzraste djece. 

Smartplay tim je sudjelovao na festivalu te proveo zanimljive aktivnosti sa djecom koristeći neke od interaktivnih uređaja iz naše ponude. 

Shifu Orboot – Edukacijski AR globus za djecu

Osjećate li da je pronalazak edukativne zabavne igračke nemogući zadatak? I zašto je toliko komplicirano kada djeca uče najbolje dok igraju? Proizvođači igračaka Shifu na ta pitanja odgovaraju zadivljujućim interaktivnim globusom zvanim Orboot, koji djeci maštovito i razumljivo predstavlja svijet.

Zanimljive činjenice o prirodi, kulturi ili tehnologiji bit će prikazane djeci zahvaljujući tehnologiji proširene stvarnosti na ekranu tableta ili pametnog telefona u 4D. Djeca mogu dodirivati trodimenzionalne predmete kako bi saznali više detalja o onome što ih najviše zanima. Uz to, svaki korak je popraćen audiom.

Shifu Plugo Count – edukacijski AR gaming sistem

Plugo je interaktivna edukativna igra za vaš tablet pomoću tehnologije proširene stvarnosti. Zvuči li vam to prilično dosadno? Tada još niste vidjeli Plugo na djelu. Akcija i zabava sve su važnije jer sve što djeca stave na magnetsku podlogu daje povratnu informaciju na ekranu tableta, zahvaljujući AR tehnologiji.

Tako djeca uopće ne shvaćaju da dobrovoljno rješavaju matematiku. Čitav sustav Plugo igara temelji se na konceptu STEM obrazovanja i koristi razigran i maštovit pristup kako bi upoznao djecu s tehnologijom i logikom.