Sphero Indi – Interaktivni robot za učenje osnova programiranja

Riješavanje problema ili mogućnost kritičkog razmišljanja i sposobnosti da pri savladavanju svakodnevnih izazova mislimo izvan uhodanih okvira bitan je faktor učenja kod naše djece. U poplavi raznih igračaka kojima je za cilj ispunjenje tog faktora učenja možemo više ili manje uspješno djeci omogućiti to znanje. Programiranje od malih nogu nije novost u učenju. Sphero Indi je robot koji učenje programiranja spušta na one najmlađe a koliko u je u tome uspješan možete prosuditi po tome što je smješten na listu najboljih izuma 2021 godine (Saznaj više).

Spjero Indi je interaktivan robot za učenje programiranja i kritičkog razmiščjanja od malih nogu. Indi nadahnjuje maštovito učenje temeljeno na igri potičući djecu da sami dizajniraju i grade vlastite puteve i labirinte kojima usmjeravaju Indi-a i sve to bez uporabe aplikacije ili mobilnh uređaja.

Kako radi

Indi čita boje sa ugrađenim senzorima za detekciju boja. Kartice koje se dobiju uz uređaj označavaju radnju tj kretnju kojima se upravlja. Svaka kartica označava jedan korak tj naredbu koju Indi mora izvršiti. Slaganjem kartica u niz kreira se njegova putanja i radnje. Djeca mogu prenijeti upute bojama a koje mu govore što da radi i kamo treba ići (i koliko brzo!).

Indi kartice

Upoznaj INdi

Što kada savladam osnove....

Nakon što djeca savladaju osnove programiranja putem kartica omogućite ima korak više. Programiranje putem blokova danas je standard na mnogim programibilnim uređajima pa tako i Indi se može programirati koristeći Sphero EDU JR besplatnu aplikaciju. Aplikacija je jednostavna i omogućuje djeci mijenjanje načina reakcije na svaku boju dodavanjem novih pokreta, svjetla, zvukova pa čak i zabavnih kretnji!

Sadržaj pakiranja:
1x robot
1x kabel za punjenje
30x kartica u boji (kartice u boji putem kojih se upravlja indijem)
2x listova ukrasnih naljepnica za prilagođavanje indi
1x knjižica Vodič za programiranje za početnike
500+ pojedinačnih komada ljepljiva traka za pričvršćivanje kartica u boji.
Maksimalna najveća brzina: ~1,6 m/s
Bluetooth verzija: Bluetooth Low Energy (BLE)
Bluetooth domet: 30 stopa (10 m)
Vrijeme autonomije s punim punjenjem: više od 1 sata

Sphero Indi

Ostali Sphero roboti