Marty Robot – unaprijed složen

Mali obrazovni robot s velikom osobnošću

Marty Robot je potpuno programabilan, Wifi poveziv, humanoidni robot za djecu, kreatore i edukatore.

S devet pojedinačno upravljanih motora i mnoštvom senzora, Marty može hodati, okretati se, plesati, udarati loptu i reagirati na njegovo okruženje. Možete programirati Marty koristeći Scratch, Python, Javascript pa čak i ROS.

Marty Robot učenje o programiranju, elektronici i mehanici čini zabavanim, izazovnim i privlačanim. Dizajniran da bude prilagodljiv s 3D tiskanim dijelovima, Marty je također potpuno nadogradiv. Marty je čak i kompatibilan sa Raspberry Pi računalom!

1.749,00 Kn

Dostupno uz narudžbu

Opis

Ovo je robot Marty.
Marty je potpuno programabilan, Wifi poveziv, humanoidni robot za djecu, kreatore i edukatore. S devet pojedinačno upravljanih motora i mnoštvom senzora, Marty može hodati, okretati se, plesati, udarati loptu i reagirati na njegovo okruženje. Možete programirati Marty koristeći Scratch, Python, Javascript pa čak i ROS.

Marty Robot učenje o programiranju, elektronici i mehanici čini zabavanim, izazovnim i privlačnim. Dizajniran da bude prilagodljiv s 3D tiskanim dijelovima, Marty je također potpuno nadogradiv, čak je kompatibilan sa Raspberry Pi računalom!

Tko je Marty?
Marty je pravi robot za cijenu pametne igračke. Ovo je Marty kit, unaprijed složeni robot s kojim možete odmah krenuti sa igranjem i programiranjem.
Ovaj set sadrži sve što vam je potrebno za igranje i programiranje Marty, uključujući odvijač i punjivu bateriju.

Pomoću aplikacije možete kontrolirati Marty-a daljinski preko WiFi, ali ga možete programirati i na različitim programskim jezicima. Djeca i početnici mogu naučiti kodiranje pomoću Scratch-a, gdje je kodiranje vrlo jednostavno. Napredniji ga mogu kodirati korištenjem naprednih programskih jezika kao što su Python i C + + ili putem najsuvremenijih robotskih alata kao što je ROS. 

Besplatna aplikacija:

3D ispis i nadogradnja robota
Marty robot kit dolazi unaprijed sastavljen ali ako imate 3D pisač, možete prilagoditi dijelove! Plastični dijelovi mogu se ispisani u 3D-u, a CAD datoteke su dostupne. Dakle, ako imate pristup 3D pisaču, možete prilagoditi dizajne onoliko koliko vam se sviđa. Pomoću 3D printera ispisujte nove dijelove kojima možete nadograditi Marty-a, također mozete ponovo isprintati već postojeće dijelove Marty-a ukoliko se oštete ili recimo ako želite Marty-a u drugoj boji, sa četiri noge, sa kotačima ili kliještima….
Bazu dijelova za 3D printanje možete proučiti ovdje: 3D prints downloads

Novi način kretanja
Marty ima jedinstvenu konstrukciju nogu, što ga čini lakšim za korištenje od tradicionalnog robotskog hoda i produžuje trajanje baterije. Marty može hodati, okrenuti se, plesati, udariti loptu i drugo. Marty-eve su noge malo drugačije od tradicionalnog humanodinog robota. Svaka noga ima tri motora: jedan za naprijed i unatrag, jedan za stranu i jedna za okretanje.To je ukupno manje motora nego kod tradicionalnih robota na dvije noge te čini Marty-a jeftinijim za izradu, jednostavniju upotrebu i potrebno je manje energije za kretanje.

Prijatelj otvorenog koda. Dodajte senzore ili Raspberry Pi.
Marty je izgrađen tako da možete ugraditi Raspberry Pi (malo računalo veličine kreditne kartice) , tako da, iako nije potrebno ugraditi, po želji možete ugraditi Raspberry Pi i dobiti ćete hodajuće četverojezgreno računalo! 🙂 S Raspberry Pi robotom možete raditi stvari kao što su obrada vida na robotu za praćenje lopte i igranje nogometa ili čak detekcija lica kako bi Marty komunicirao sa svojim prijateljima! Ugradnja Raspberry Pi računala je vrlo jednostavna, jer vam nudimo poseban kabel za napajanje i podatkovnu vezu, nakon instalacije samo preuzmite unaprijed konfigurirani Raspbian image za rad s Marty!

Elektronika i senzori
Marty-eva kontrolna elektronika je prilagođena i dizajnirana za samo za Marty-a, temeljena na 180 MHz ARM Cortex M4 mikro kontroleru, ploča vodi računa o svim low-level funkcijama Martya niske razine, generirajući pokrete u realnom vremenu, čitajući senzore i povezujući se s WiFi mrežom. Također kontrolirajući Marty-eve servo motore, njegova kontrola ploča mjeri i struju koja se koristi za svaki servo motor.

Osim kontrole Martyjevih servosa, naša kontrolna ploča također mjeri električnu struju koju svaki servo koristi. To znači da možemo reći je li motor prekomjerno naglašen i isključi ga prije nego što se ugrožava. Što znači da može prepoznati kada je koji servo motor preopterećen i isključiti ga prije nego što se ošteti/pokvari.

Kontrolna ploča također uključuje:
Akcelerometar za mjerenje nagiba i ubrzanja
Zvučni signal za stvaranje zvukova
WiFi modul
Mnogo ulaza za spajanje dodatnih senzora, motora i krugova.
Upravljačka ploča je također dizajnirana za podršku računala kao što je Raspberry Pi
punjač baterija

“Ozbiljna” robotika
Marty je dizajniran da bude više nego simpatičan robot. Širokokutni stupanj kretnji udova čini robot koji je zanimljiv za kontrolu. S sposobnošću korištenja senzora poput struje motora, akcelerometara, senzora sile, pa čak i fotoaparata, možete zakoračiti u neke prilično napredne teme u robotici.
Na primjer – generiranje pokreta, mapiranje, lokalizacija i planiranje
Možete programirati Marty u Scratch, Python, Javascript i C + +, a tu su i API-ji za pojednostavljivanje izdavanja naredbii čitanje senzora. S vremenom će biti pružena podrška i za još programskih jezika, iako prioritet ostaje na popularnijim jezicima poput Java, C # i još nekoliko drugih.
S ugrađenim Raspberry Pi-jem (ili nekim drugim single-board računalom), možete odraditi obradu detekcije lica kako bi dobili potpuno autonomnog robota. S Raspberry Pi-jem možete čak i pokrenuti ROS, robotski operativni sustav, na robotu.

Martyjeve tehničke specifikacije:
Broj motora 9 – šest u nogama, jedan za ruku, i jedan za obrve; uključuje četiri servo motora s visokim okretnim momentom i pet plastičnih zupčanika
Naljepnice su uključene za brzu prilagodbu
senzori 3-osni akcelerometar – uključujući nagibno osvjetljenje
Senzor osjetljivost strujnog kruga motora – može vam reći kako su motori preopterećeni i otkriti interakcije poput one kada dodirnete njegovu ruku
Dva bump senzora uključena – mogu otkriti kontakt nogu sa podom, noge koje udaraju preprekama ili se koriste kao ulazi
Dodaj Raspberry Pi da biste mogli dodati fotoaparat i/ili mikrofon
Povezivost: WiFi, serijski, i2c
Software: sav softver je besplatan i open source; Sučelja za Scratch, Python, Javascript
ROS (Operativni sustav za robote) s Raspberry Pi
Sastavljanje robota: Unaprijed sastavljen, samo se spojite na wifi mrežu i igra kreće.
Povežite Marty robota koliko želite na istoj Wi-Fi mreži. Zanimljivo  za nastavu, nogomet i sinkronizirane plesove
Zvučni zvučni signal na bip
Trajanje  baterije: uključena je punjiva 1400mAh litijska baterija i punjač
1,5-2 sata igre po jednom punjenju
Ponovno punjenje baterije pomoću isporučenog USB kabela

Dodatni senzori / motori mogu se dodati,  jednostavno proširite s Raspberry Pi, zatim dodajte fotoaparat, mikrofon itd. Svi dijelovi mogu se ispisivati ​​tako da ih možete u potpunosti prilagoditi

Sadržaj pakiranja:
Unaprijed sastavljeni Marty robot
Servo motori da se Marty može pomaknuti. Dobit ćete četiri metalna zupčanika za glavne pogonske motore i još pet standardnih motora za kretanje nogu, ruku i obrva.
Vijci + dodatni u slučaju da se neki izgube
Upravljačka ploča
Wi-Fi. Da, to je na kontrolnoj ploči.
Starter senzori. Nekoliko prekidača, akcelerometara za mjerenje nagiba (i ubrzanja), senzori opterećenja kako bi vidjeli koliko su radili motori
Punjiva litij-ionska baterija i punjač baterije
Aplikacija – za daljinsko upravljanje i za programiranje na jezicima, uključujući Scratch, Python i C ++.
Upute, iako imamo puno sadržaja na webu!

Za početnike i napredne:
8-13 godina: Osnovno programiranje s Scratch-om, slaganje kit-a, osnove servo motora, isprobajte 3D ispis, uvod u robotiku.
13-15 godina: Napredno programiranje Python / C ++ / Java, Napravite aplikaciju, dizajnirajte dijelove, 3D ispis
16+ godina: Napredno programiranje Python / C ++ / Java / V-REP / Robot OS … Friendly Open Source, s integracijom u ROS. Dodajte senzore ili Raspberry Pi.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Marty Robot – unaprijed složen”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *