Ozobot Bit starter pakiranje

Popularan mini robot je pred vama.

Za početak uzmite flomasere i crtajte linije i kodove na papiru ili smjestite vašeg Ozobot na ekran i rješavajte logičke zadatke, programirajte koreografiju na vašu omiljenu pjesmu

Ili kodirajte blokovima putem OzoBlockly-a.

689,00 kn

Nema na zalihi

Opis

OZOBOT BIT je interaktivna igračka, potiče kreativnost i logičko razmišaljanje. Također je odličan didaktički alat sa mogućnosšću učenja kodiranja i upoznavanje sa robotima na zabavan način.

Jezik boja putem ozokodova i vlastita inteligencija robota
Ozobot koristi jedinstveni jezik boja baziran na različitim varijantama zelene, plave, crvene gdje svaka varijacija zadaje drugačije komande za Ozobota (tzv. Ozocode) možete mijenjati brzinu, smjer, boju i intenzitet blinkanja integrirane LED diode. Nacrtajte raskrižje, Ozobot će sam odlučiti u kojem smjeru želi ići, Ozobot može reagirati u realnom vremenu ovisno o oklonostima.

OzoBlockly
OzoBlockly je jednostavan program baziran na kodiranju putem blokova tako da ga osnovnoškolci mogu sami korisiti. Njegova velika prednost je jasnoća i intuitivnost. Naredbe se slažu kao slagalica, jedno ispod druge po principu „drag&drop“. Ovaj sistem vam omogućuje da kombinirate multiple naredbe odjednom i da ih međusobno logički posložite. Možete u svakom trenutku provjeriti kako vaši kodovi izgledaju u java skriptu, „pravom“ programskom jeziku. OzoBlockly je fenomenalan alat za učenje programiranja i razvijanje logičkog razmišljanja.

OzoBlockly je moguće otvoriti u bilo kojem web pregledniku na bilo kojoj platformi, bilo na laptopu ili tabletu. Postoji nekoliko nivoa težine, na najjednostavnijem programirate samo kretnje ili promjenu svjetlosnih efekata dok u naprednim nivoima možete korisiti komplicirane logičke, matematičke i varijabilne funkcije tako da svatko može odabrati koji nivou mu je odgovarajući, od početka osnovne škole, na dalje pa sve do odraslih pobornika robotike i kodiranja. Nakon kreiranja koda, jednostavno smjesitite Ozobota na predviđeno mjesto na ekranu kako bi prebacili kod na Ozobota. Transmisija kodova je u formi rapidnih bljeskova boja u sekvencama koje Ozobot memorira putem senzora na donjoj strani. Nisu vam potrebni kablovi ni bluetooth konekcija. Kodiranu sekvencu robot pokreće nakon što dva puta pritisnete tipku za uključivanje.

Upotreba ekrana tableta ili smartphona 
Skinite besplatnu aplikaciju Ozogrove na vaš mobitel ili tablet i „uredite svog Ozobota“ Promjenite boju LED dioda i brzinu kretnji. U aplikaciji možete kreirati koreografiju na vašu najdražu pjesmu čak i sa dva ili više Ozobota odjednom.

Ozobot aplikacije omogućuje edukacijske i zabavne vježbe i igre. Direktno na ekranu tableta crtajte linije sa komandama, rješavajte logičke zadatke ili igrajte igrice sa svojim prijateljima.

Zona za igru
Na  web stranici proizvođača pogledajte i isprintate unaprijed pripremljeni labirint, stazu za utrke. Djeca se mogu igrati bez da instaliraju aplikaciju, igre labirint, pista te beta testirati svoje kodove na ekranu.

On-line biblioteka nastavnog plana i pojednih lekcija
Proizvođač je kreirao posebni portal namijenjen za učitelje, gdje mogu pronaći mnoštvo lekcija, nastavnih planova  i radionica za nastavu. Lekcije su stupnjevane prema težini i svakodnevno se dodaju nove.

Prijatelj u džepu
Zahvaljujući njegovim minimalističkim dimenzijama Ozobot možete nositi svugdje. Za tu namjenu postoji i dodatna torbica. Ozobot se puni putem micro USB utora koji je smješten na poleđini robota.

Kalibracija senzora
Za ispravnu funkcionalnost Ozobota potrebno je ponekad kalibrirati senzore posebno prilikom promjena temperatura, ambijentalnog svjetla ili prilikom prelaska sa papira na ekran. Kalibracija se izvodi bio putem papira za kalibraciju koji dolazi u setu ili na samo displayu. Za kalibraciju senzora držite tipku za paljenje najmanje 2 sekune potom spustite Ozobot na predviđeno mjesto za kalibraciju. Nakon uspješne kalibracije Ozoboto zasvjetli  zeleno.

Značajke:
Interaktivna igračka i edukacijski alat za djecu od 7 godina
Jednostavno programiranje putem jedinstvenog sistema sekvenci boja i Ozoblocky editora
Robot sa vlastitom inteligencijom koja se bazira na donošenju nasumičnih odluka
5 senzora koji konstantno očitavaju boje i usmjeravaju Ozobota
LED svjetla, reagiraju na Ozocodes i boju podloge te upozoravaju na praznu bateriju
promjenjiva brzina kretanja
trajanje baterije do 1h upotrebe u kontinuitetu
Kvalitetna i izdržljiva konstrukcija
Kompatibilan sa iOS i Android operativnim sustavima

Aplikacije:
Besplatna aplikacija Ozobot za tablete:

 

 

Ozogroove za pametne telefone i tablete:

 

 

Linkovi:
On-line portal za edukatore
OzoBlockly
Ozobot Youtube kanal
Play zone na Ozobot.com

 

Sadržaj pakiranja:
1 Ozobot bit
4 markera (plavi, crveni, zeleni, crni)
1 USB kabel za punenje
1 Activity book
1 kratke upute za korištenje