Ozobot Evo crni

Pozdravite Ozobot Evo-a, starijeg brata od Ozobot bit-a. Zahvaljujući svojoj  inteligenciji, možda je malo nemiran, ali još uvijek je simpatičan i najvažnije željan društva!

999,00 kn

Nema na zalihi

SKU: OZO-070601-01 Kategorije: , , , , , ,

Opis

Ozobot Evo vas prilikom paljenja pozdravlja sa svojim smiješnim glasom i  treperi svjetla svojim LED diodama u boji. Ozobot Evo je prijateljski mali robot koji će vašu djecu uvesti u svijet robotike, logičkog razmišljanja i programiranja na kreativan način. To je ono što čini Evo ne samo pametnim uređajem nego i kao edukativni alat pogodan za škole i izvanškolske aktivnosti.

Za razliku od Ozobot Bit-a ovim robotićem, putem Bluetooth 4.0, upravljate sa besplatnom aplikacijom za pametne telefone i tablete. Savršeno izvršene pokrete, promjene u boji i zvučne efekti možete pohraniti i reproducirati po želji. Osim toga, svaki dan vam aplikacija donosi nove izazove i otključava posebne nagrade. Naravno, i dalje možete crtati staze i kodirati ga putem Ozokodova, flomasterima na papira ali i putem Ozoblocky-a. Povećan broj senzora pouzdano će pratiti linije, s time da ima dodatne infracrvene senzore koji ga obaviještavaju o svakoj prepreci na njegovom putu kako bi se osiguralo da ne postoji slučajni sudar sa drugim Ozobotom. Vrlo vjerojatno ćete prije svjedočiti razgovoru Ozobota nego borbi. 🙂

Mali robot s velikom osobnošću
Odmah nakon prve aktivacije, Ozobot Evo počinje se meškoljiti na stolu, treperavim svjetlima i stvarajući smiješne zvukove. Opremljen je audio reprodukcijom i autonomnim ponašanjem. Još jedna nova funkcija su infracrveni senzori smješteni ispred i straga koji patroliraju oko Evo-a, pazeći da se ne sudari sa objektima na putu a ako zatreba moze i ubrzati ako je drugi robot u blizini.

Daljinsko upravljanje putem pametnog telefona
Ozobot Evo komunicira putem Bluetootha 4.0 u rasponu do 10 metara. Sa novom aplikacijom možete upravljati njime gotovo odmah nakon aktivacije robota baš poput igračaka s daljinskim upravljačem. Joystick na zaslonu osjetljiv je na vaš dodir, a Ozobot Evo izvršava naredbe na isti način na koji ste mu ih zadali. U programu možete promijeniti boje LED dioda ili odabrati niz unaprijed spremljenih kodova. Također možete birati između mnogih zvukova i citata koje će Ozobot reproducirati. Svi se pokreti i citati mogu snimiti i kasnije ponoviti.

Razgovarajte s Ozobotima širom svijeta
Svakako napravite korisnički račun i povežite se s međunarodnim stranicama ostalih vlasnika Ozobot Evo. Dva Ozobota i njihovi vlasnici iz cijelog planeta mogu komunicirati zahvaljujući OzoChatu, poslati  pozdrave i Ozojis – Ozobot emoji-e. Proizvođač također omogućuje nove izazove u aplikaciji i nakon što ih dovršite, bit ćete nagrađeni i u mogućnosti personalizirati vaš robot. Svaki dan s vašim Ozobot Evom bit će drugačiji od prethodnog.

Besplatnu aplikaciju možete preuzeti na slijedećim linkovima

 

 

Dizajniran za putovanja
Ozobot Evo je samo nekoliko milimetara veći od njegovog prethodnika tako da ga možete staviti u putnu torbicu napravljenu od mikrofibra koje dolazi zajedno s vašim Ozobotom. S prijateljima možete sinkronizirati Ozobote, otključati igre za više Ozobota ili riješiti logičke zadatke. Kada dođe vrijeme, možda čak možete započeti robotsku bitku.

Sastavite sklopivi set za igru i markere
U okviru, nalik lutkarskoj kući (ok, robotska kuća u ovoj situaciji) naći ćete sklopivi set za igru ​​na kojem se vaš Ozobot Evo može kretati. Jedan od pretinaca skriva skup četiriju markera u boji koje možete koristiti za uređivanje igrališta ili samikreirajte svoje linije i kodove.

Ozocodes – jezik boja
Kao i kod prethodnih inačica, Ozobot prati linije i izvršava naredbe upisane u obliku slijeda u zelenoj, plavoj i crvenoj boji. Svaka kombinacija boja ima drugačije značenje za vaš Ozobot. Možete promijeniti brzinu, smjer, boju i intenzitet treptanja integriranih LED dioda. Možete kodirati da se vaš Ozobot okrene kao tornado ili penje natrag. Nacrtajte raskršće i Ozobot će odlučiti u kojem smjeru ići, osim ako naravno naredite svom Ozobotu npr.skrenuti lijevo prije nego što stigne do križanja.

OzoBlockly
OzoBlockly je jednostavan program baziran na kodiranju putem blokova tako da ga osnovnoškolci mogu sami korisiti. Njegova velika prednost je jasnoća i intuitivnost. Naredbe se slažu kao slagalica, jedno ispod druge po principu „drag&drop“. Ovaj sistem vam omogućuje da kombinirate multiple naredbe odjednom i da ih međusobno logički posložite. Možete u svakom trenutku provjeriti kako vaši kodovi izgledaju u java skriptu, „pravom“ programskom jeziku. OzoBlockly je fenomenalan alat za učenje programiranja i razvijanje logičkog razmišljanja.

Više aplikacija za tablet ili pametni telefon
Ozobot Evo također će se povezati s drugim aplikacijama za Ozobote kao što je Ozogroove gdje možete istodobno stvoriti koreografije za do 5 robota ovisno o veličini zaslona. Preuzmite besplatnu aplikaciju Ozogrove na vaš mobitel ili tablet i „uredite svog Ozobota“ Promjenite boju LED dioda i brzinu kretnji. U aplikaciji možete kreirati koreografiju na vašu najdražu pjesmu čak i sa dva ili više Ozobota odjednom.

Ozobot aplikacije omogućuje edukacijske i zabavne vježbe i igre. Direktno na ekranu tableta crtajte linije sa komandama, rješavajte logičke zadatke ili igrajte igrice sa svojim prijateljima.

Zona za igru
Na  web stranici proizvođača pogledajte i isprintate unaprijed pripremljeni labirint, stazu za utrke. Djeca se mogu igrati bez da instaliraju aplikaciju, igre labirint, pista te beta testirati svoje kodove na ekranu.

On-line biblioteka nastavnog plana i pojednih lekcija
Proizvođač je kreirao posebni portal namijenjen za učitelje, gdje mogu pronaći mnoštvo lekcija, nastavnih planova  i radionica za nastavu. Lekcije su stupnjevane prema težini i svakodnevno se dodaju nove.

Kalibracija senzora
Za ispravnu funkcionalnost Ozobota potrebno je ponekad kalibrirati senzore posebno prilikom promjena temperatura, ambijentalnog svjetla ili prilikom prelaska sa papira na ekran. Kalibracija se izvodi bio putem papira za kalibraciju koji dolazi u setu ili na samo displayu. Za kalibraciju senzora držite tipku za paljenje najmanje 2 sekune potom spustite Ozobot na predviđeno mjesto za kalibraciju. Nakon uspješne kalibracije Ozoboto zasvjetli  zeleno.

Značajke:
Interaktivna igračka i edukacijski alat za djecu od 8+ godina
Bežična komunikacija putem Bluetooth 4.0
Daljinsko upravljanje Evo-om putem pametnih telefona
Funkcije reprodukcije audiozapisa – glas, zvuk itd.
Autonomno ponašanje i vlastita funkcija odlučivanja
Mogućnost personalizacije – promjena boje i zvuka
Sposobnost reprodukcije spremljenih pokreta
OzoChat – izravna komunikacija između dva Ozobota Evo iz cijelog svijeta
Jednostavno programiranje putem jedinstvenog sistema sekvenci boja i Ozoblocky editora
Senzori za prepreke sa prednje i stražnje strane
7 senzora za boju
LED dioda koje reagiraju na komande u aplikaciji, Ozokodove i  stanje baterije
Precizne kretnje, promjenljiva brzina pokreta
Ugrađena baterija traje više od 60 minuta
Dobra kvaliteta i izdržljivost

Aplikacije:
Besplatna aplikacija Ozobot za tablete:

 

 

Ozogroove za pametne telefone i tablete:

 

 

Linkovi:
On-line portal za edukatore
OzoBlockly
Ozobot Youtube kanal
Play zone na Ozobot.com

Sadržaj pakiranja:
1 Ozobot Evo
1 Evo experience pack
4 markera u boji
1 USB kabel za punjenje

 

Možda će vam se također svidjeti…