PowerUp® FPV Live Stream pametan avion od papira

Poletite u beskonačnost pa čak i dalje sa prvim avionom od papira, koja tijekom leta prenosi sliku na ekranu vašeg smartphone. PowerUp FPV Live Stream rezultat je suradnje PowerUp Toys i Parrot-a. Možete upravljati avionom od papira pomoću pametnog telefona ili umetanjem telefona na Google Cardboard. PowerUp FPV Live Stream vam omogućuje da letite kao da ste sjedite u kokpitu vašeg vlastitog avionom od papira.

1.185,00 kn

Nema na zalihi

Opis

Avionom komunicirate s vašim telefonom putem vlastite Wi-Fi mreže s rasponom od više od 100 metara. Powerup FPV možda naizgled djeluje vrlo krhko ali iznimno jaki polipropilenski okvir od  karbonskih vlakana omogućuje da izdrži bezbrojna hitna slijetanja. Za razliku od RC modeli dobiti spremna za powerup FPV live stream šansu da postane dizajner vlastiti zrakoplov.

Jedno punjenje baterija PowerUp FPV trajat će do 10 minuta pri maksimalnoj brzini od 32 km/h. Također možete umetnuti microSD karticu u svoj avion te jednostavno snimiti neponovljive snimke koje ćete pamtiti. PowerUp FPV  ima senzore za udar/blizinu. U slučaju sudara upalitiće se  jaki alarm koji će vas sigurno odvesti do aviona. Naravno, postoje razna pametna el. pomagala, poput autopilota za stabilizaciju u vjetrovitim uvjetima. Uz PowerUp FPV Live Stream, vaši snovi se ostvaruju godine pritom nisu bitne. 🙂

Lagan avion za sve
PowerUp FPV nudi izvrsnu alternativu teškim RC modelima helikoptera, aviona ili dronova. Model je lako prenosiv i uključuje bateriju, žiroskop, barometar i akcelerometar. Na avion, modul se pričvršćuje pomoću stezaljki. Karbonska vlakna osiguravaju savršenu stabilnost i ravnotežu cijelog zrakoplova. Tijekom leta možete koristiti i return-home mode. 

Priprema vašeg pametnog uređaja prije leta
Prije svakog leta potrebna je priprema. Na smartphone-u morate uvijek uključite zrakoplovni način rada i ostaviti upaljen samo Wi-Fi. Nakon umetanja baterije u avion odmah vidite dvije LED diode koje označavaju trenutni status. Nakon što se upale zelena svjetla, morate omogućiti povezivanje telefona sa PowerUp Wi-Fi mrežom. Zatim možete jednostavno pokrenuti aplikaciju PowerUp FPV a ubrzo nakon kalibracije i otključavanja možete početi letjeti.

U paketu ćete naći 4 listova vodonepropusnog papira s tiskanim dijagramima papirnatih aviona ali dovoljno je upotrijebiti i obični A3 papir (80-100 grama). Za početak, isprobajte gotove dizajne kao npr. osvajač. Nakon upoznavanja eksperimentiranje s naprednijim dizajnom, veličinama i materijalima i tako oblikujte svoje borce i bombardere!

Virtualna stvarnost
Letenje se preporučuje samo na dovoljno velikom i čistom terenu s minimalnim brojem ljudi, životinja ili bilo kojim drugim preprekama. Naša preporuka uključuje letenje u dobrim vremenskim uvjetima – bez kiše ili jakih vjetrova. Zatim možete sami planirati svoj let, stajati nasuprotiv vjetra i poslati zrakoplov u zrak sa cca. 70% gas-a. Letenje već preuzima autopilot, zapravo aplikacija na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

 


Upotrijebite VR naočale da biste upravljali smjerom kretanja.
Nakon što kontrolirate smjer pomoću telefona, možete umetnuti pametni uređaj u Google cardboard (nije uključen u pakiranju) i upravljati zrakoplovom pomicanjem glave. Google cardboard su jednostavne 3D naočale od kartona u koje umetnete vaš Smartphone i koristite za gledanje “iz kokpita” avion. Sve što trebate učiniti samo je je pokrenuti aplikacju, umetnuti telefon i spremni ste za polijetanje. U postavkama programa možete uključiti automatsko pokretanje motora, tako da kada avion bacite u zrak, propeler i autopilot će se odmah uključiti. Samo premjestite glavu na stranu kako biste odredili smjer leta.

S aplikacijom imate dojam poput pogleda iz kokpita.
Aplikacija PowerUp 3.0 simulira pogled iz kokpita, uključujući umjetni horizont i polugu za gas. Također prikazuje informacije o vremenu, razinu Wi-Fi signala i preostalu bateriju u pametnom modulu.  Smjer se mijenja nagibom telefona lijevo ili desno, a kormilo odmah prikazuje ovaj potez na ekranu. Da biste izbjegli brzu fluktuaciju tijekom leta, korisničke naredbe mogu se kontinuirano ispraviti pomoću dodatne tehnologije FlightAssist ™.
PowerUp FPV simulira prikaz kokpita, uključujući umjetni horizont i plinsku polugu. Prikazuje vremenske podatke, razinu Wi-Fi signala i preostali kapacitet baterije u pametnom modulu. On pruža intuitivnu kontrolu nad zrakoplovom. Visina ravnine dobiva ili gubi s razinom gasa koji ste postavili pomicanjem palca preko zaslona, na koji propelerni pogonski motori odmah reagiraju. Slično tome, smjer se mijenja pomoću okretanja glave prilikom korištenja VR naočala. Također možete vidjeti vrijeme leta u programu. Možete jednostavno započeti snimanje videozapisa (morate umetnuti karticu koja nije uključena u cijneu (microSD karticu) ili snimiti fotografiju.

Punjenje i LED indikacija
Napunite modul oko 90 minuta i ostavite 10 minuta leta. Modul se puni korištenjem mikro USB kabela (nije isporučen), koji se može povezati s standardnim telefonskim punjačem, power bankom za napajanje ili računalom. Baterija se također može potpuno ukloniti iz modula, punjenje se događa kada je baterija umetnuta u modul. Zrakoplov je također opremljen sa dvije LED diode koja ukazuju na različite situacije. Tu je i mali gumb za uključivanje/isključivanje zrakoplova. Prilikom prvog korištenja, potrebno je ažurirati firmware kroz aplikaciju. Rotirajuća kamera te širokokutni ležaj na kućištu modula omogućuje snimanje pogleda ne samo s prednje strane, već i sa strane zrakoplova ili sa stražnje strane. Možete čak i snimati tijekom polijetanja kad je kamera usmjerena potpuno unatrag. Samo po potrebi okrenite kameru na avionu. Prednji dio zrakoplova također je potpuno gumiran, tako da će PowerUp FPV također preživjeti izravni udarac na beton.

Značajke:
Smart FPV modul s motorom i daljinskim upravljačem putem smartphonea
Prijenos slike uživo na zaslon telefona
Tijelo aviona od karbona, plastike i gume za veću izdržljivost
Pametni propeler i kormilo
Više mogućnosti dizajna za zrakoplov
Brzina: do 32 km/h (ovisno o materijalu i okolnim uvjetima)
Besplatne aplikacije za iOS uređaje (od verzije 8.0) i Android (od verzije 4.4 Kitkat i više) Komunikacija putem Wi-Fi 802.11a / b / g / n / ac
Wi-Fi antene: 2,4 GHz (2 antene)
Mreža pristupnih točaka za jednostavnu povezanost s bilo kojim pametnim telefonom Raspon za streaming, snimanje i kontrolu preko 100 metara
3-osi žiroskop
3-osi barometar
3-osi akcelerometar
Wi-Fi raspon, baterija i indikator vremena vidljivi unutar aplikacije
Sposobnost upravljanja pomoću seta virtualne stvarnosti Google cardboard (nije uključen) Automatsko polijetanje i otkrivanje vanjskih utjecaja
Automatska navigacija – povratak kući
Prijenos videozapisa i zvuka (potrebna je microSD kartica, nije uključena)
Jaki alarm za otkrivanje zrakoplova prilikom pada
Bumper štiti zrakoplov od prepreka prilikom udaraca
Širokokutna rotirajuća VGA kamera s prednjim, bočnim i stražnjim pogledom
Latencija videozapisa: 80-120ms
Brzina videozapisa: 30 sličica u sekundi
Baterija: litij-polimerska baterija s kapacitetom od 500 mAh
Ukupno vrijeme leta po 1 punjenju: 10 minuta
Vrijeme punjenja: 90 minuta
Težina: 80 g
Preporučuje se za upotrebu –  od 14 godina

CES Innovation Awards 2017

Sadržaj pakiranja:
Modul Smart PowerUp FPV Live Stream
Propeleri za zamjenu
4 predloška zrakoplova Invader
Brze upute za upotrebu

Materijali:
Detaljni EN vodiči i videozapisi na ovo linku 
unaprijed dizajnirani predložak – osvajač

Tutorijal:
Pogledajte detaljnije upute na slijedećem tutorijalu na youtube kanalu proizvođača
Kako letjeti s PowerUp FPV