Sphero Bolt

Sphero BOLT robotska je kugla s pripadajućom aplikacijom koja pruža beskrajne mogućnosti za kreativnost i zabavu tijekom učenja. Što čekate?

 

 

 

1.199,00 kn

Nema na zalihi

SKU: K001ROW-1 Kategorije: , , , , , ,

Opis

Sphero BOLT robotska je kugla s pripadajućom aplikacijom koja pruža beskrajne mogućnosti za kreativnost i zabavu tijekom učenja. Programirajte pomoću aplikacije Sphero Edu s gotovo bilo kojeg mobilnog ili stolnog uređaja, otkrijte fantastične aktivnosti koje stvara zajednica ili jednostavno vozite i igrajte se. BOLT je napravljen da zasja s sjajnom 8×8 LED matricom koja animira i prikazuje podatke u stvarnom vremenu. Stvorite i prilagodite igre i naučite ih kodirati crtanjem na zaslonu, pomoću Scratch ™ blokova ili pisanjem tekstualnih programa JavaScript.

Koristite napredne senzore kako biste držali tabulator za brzinu, ubrzanje i smjer BOLT-a ili orijentirali i vozili BOLT pomoću ugrađenog kompasa. BOLT također ima infracrvenu komunikaciju, tako da vaš robot “komunicira” s drugim BOLT-ovima, što vam omogućuje potpuno nove igre i napredne taktike kodiranja. Bluettothom komunicira sa vašim Smart uređajem, bilo da koristite Sphero Edu u web pretraživaču ili Sphero Edu aplikaciju. Sa izdržljivom, vodootpornom školjkom, Sphero BOLT uspostavlja upečatljiv novi način učenja i igranja.

Spero Edu
Kreativnost je jedna od osnovnih vještina potrebnih za 21. stoljeće i smatra se ključnim za uspjeh. Srećom, to je također nešto što se može razviti kultiviranjem kognitivnih sposobnosti i samostalnim istraživanjem. Sphero Edu koristi robote koji kroz aplikaciju potiču kreativnosti kroz otkrivanje i igranje, pritom postavljajući temelje za računalnu znanost. Sphero Edu nudi alat koji je neograničen u svom potencijalu. Uloga Sphero-a nije ograničiti mlade misli i postaviti ih na već utvrđenu putanju, već srušiti prepreke i pustiti ih da sami razvijaju. Vjeruju da su ponekad najbolje lekcije one koje sami sebe podučavamo. Sphero Edu aplikacija nadilazi samo kodiranje i uključuje robotiku i tehnologije u zajedničke aktivnosti STEAM-a, potičući maštu, imaginaciju na način koji drugi obrazovni program ne mogu. Dizajniran za praćenje progresije u učenju odnosno za različite nivo-e znanja, početnici sa Sphero Edu mogu davati naredbe crtanjem putanja u aplikaciji kako bi ih potom slijedio robot. Intermediate koderi mogu koristiti blokove koda kako bi naučili naprednije logike, dok profesionalci mogu koristiti tekstualno programiranje i napisati vlastiti JavaScript. Dostupna je za gotovo bilo koju platformu.
Sphero Edu je izgrađen za kreatore, studente, instruktore i roditelje. Pridružite se rastućoj zajednici i podijelite svoje kreacije kako biste inspirirali i nadahnuli. Interaktivna platforma omogućuje vam da pratite svoj razred ili grupu s jednog mjesta. Svatko može spremiti svoj napredak, mijenjati uređaje i nastaviti otkrivati sa bilo kojeg mjesta.Sphero aplikacije za više platformi dostupna je za sve razine vještina i omogućuje korisnicima da napreduju s lakoćom, omogućujući im da dosegnu što više umova i pruže kontinuirane izazove. Razmišljate široko i potaknite svoju budućnost. Ovo je Sphero Edu.

Kodiranje crtanjem:                        

 

 

 

 

 

Sve aktivnosti označene sa crtanjem (Draw) stupnjevane u tri stupnja težine omogućuju studentima da dovrše tu aktivnost samo pomoću funkcije crtanje, primjer – Crtanje oblika

Kodiranje blokovima:

 

 

 

 


Sve aktivnosti označene sa Blocks, odnose se na upoznavanje i učenje kodiranja blokovima od osnovnih naredbi poput pokreta i svjetla/zvuka do naprednoh, funkcija i varijabli. Učenje kodiranja blokovima je stupnjevano u četiri stupnja, 
primjer – Uvod

Kodiranje u Javi (za napredne):

 

 

 

 

 

Sve aktivnosti obilježene sa Text-om označavaju zadatke i uče kako koristiti JavaScript. Učenici dobivaju tutorijale kao i cijele aktivnosti tijekom tekstualnog programiranja u JavaScriptu, primjer – Hello world

Značajke:
Super otporni polikarbonatni oklop sa UV premazom
Bluetooth Smart (domet 30m)
Brzina preko 2m/s
Ugrađena LED svjetlo
Indukcijsko punjenje
Trajanje baterija – 1h igranja
Ažuriranje aplikacije i firmware-a kojima se konstatno dodaju nove značajke

Sadržaj pakiranja:
1 Sphero Bolt robot
1 Baza za indukcijsko punjenje sa USB kabelom
1 Plavi selotejp za izradu labirinta
1 Kutomjer 360 stupnjeva
1 kratke upute za korištenje
naljepnice