Sphero indi

Programabilni robot za učenje osnova kodiranja.

Za početnke, robot kojeg pokreću boje.

 

Opis

Ubrzajte u STEAM uz Sphero indi—najpristupačniji robot za početnike, za djecu u dobi od 4 do 8 godina. Indi inspirira maštovito učenje temeljeno na igri, osnažujući djecu da dizajniraju i grade vlastite labirinte dok potiče kritično rješavanje problema i vještine računalnog razmišljanja . Sa svojim ugrađenim senzorom boja i karticama u boji, indi pruža beskrajne mogućnosti za buđenje dječje kreativnosti sa ili bez potrebe za aplikacijom. Djeca grade prilagođene labirinte, rješavaju zagonetke i preuzimaju upravaljanje. Robot podučava početnike konceptima kodiranja i budi interes za još više mogućnosti za informatiku u besplatnoj aplikaciji Sphero Edu Jr.

Računalno razmišljanje postaje zabavno

Igrajući se sa Indi robotom potičemo vještine kreativnog rješavanja problema i računalnog razmišljanja. Djeca uče osnove programiranja s karticama u boji ili  s potpuno novim blokovima u aplikaciji Sphero Edu Jr.

Oni kontroliraju kako indi reagira na svijet putem intuitivnih, ali moćnih programskih blokova. Na taj način mogu reprogramirati kako indi reagira na različite boje birajući između raznih pokreta, svjetla i zvukova koji se pojavljuju prilikom navigacije preko povezanih polja boja. Djeca uče uzrok i posljedicu, prepoznavanje uzoraka, osnove kodiranja blokovima i razumiju apstrakciju—sve dok se zabavljaju!

Kodiranje bez ekrana
S ugrađenim senzorom boja, djeca mogu prenijeti upute indiju postavljanjem polja u boji na pod, boje mu govore što da radi i kamo treba ići (i koliko brzo!).

Povezano kodiranje
Nakon što djeca svladaju programiranje bez ekrana, mogu naučiti osnovne koncepte blokovnog kodiranja u besplatnoj aplikaciji Sphero Edu Jr rekonfigurirajući kako indi reagira na svaku boju: dodavanjem novih pokreta, svjetla, zvukova, pa čak i veselja!

Značajke:
Robot je opremljen integriranim senzorom boja
Uz aplikaciju Sphero Edu Jr. djeca mogu programirati indij s programskim blokovima
Djeca rješavaju zagonetke, stvaraju i dizajniraju labirinte za Indi-ja
Poučava kreativnost, rješavanje problema kao i vještine računalnog razmišljanja
Može se koristiti sa ili bez aplikacije.
Aplikacija Sphero Edu Jr. dostupna je za iOS, Android
Pogodno za djecu od 4 do 8 godina.

Sadržaj pakiranja:
1x robot
1x kabel za punjenje
30x kartica u boji (kartice u boji putem kojih se upravlja indijem)
2x listova ukrasnih naljepnica za prilagođavanje indi
1x knjižica Vodič za programiranje za početnike
500+ pojedinačnih komada ljepljiva traka za pričvršćivanje kartica u boji.
Maksimalna najveća brzina: ~1,6 m/s
Bluetooth verzija: Bluetooth Low Energy (BLE)
Bluetooth domet: 30 stopa (10 m)
Vrijeme autonomije s punim punjenjem: više od 1 sata