Sphero RVR

Sphero RVR je robot koji se može programirati, zahvaljujući velikom broju senzora, na primjer senzorima svjetla i boja te moćan motor osiguravaju Vam puno dobre zabave tijekom programiranja i igranja.

 

 

 

2.199,00 kn

Dostupno uz narudžbu

SKU: RV01ROW Kategorije: , , , , , ,

Opis

Sphero RVR je robot koji se može programirati, zahvaljujući velikom broju senzora, na primjer senzorima svjetla i boja te moćan motor osiguravaju Vam puno dobre zabave tijekom programiranja i igranja.

RVR se na ovaj način lako kontrolira, upravlja i programira. Uz pomoć 4-polnog UART konektora za proširenje, RVR se može povezati i s različitim hardverom, poput Raspberry Pi, BBC micro: bit, Arduino ili Spheros littleBits i tako pretvoriti i programirati prema želji.

RVR se može programirati na različite načine putem Sphero Edu aplikacije.

 

Spero Edu
Kreativnost je jedna od osnovnih vještina potrebnih za 21. stoljeće i smatra se ključnim za uspjeh. Srećom, to je također nešto što se može razviti kultiviranjem kognitivnih sposobnosti i samostalnim istraživanjem. Sphero Edu koristi robote koji kroz aplikaciju potiču kreativnosti kroz otkrivanje i igranje, pritom postavljajući temelje za računalnu znanost. Sphero Edu nudi alat koji je neograničen u svom potencijalu. Uloga Sphero-a nije ograničiti mlade misli i postaviti ih na već utvrđenu putanju, već srušiti prepreke i pustiti ih da sami razvijaju. Vjeruju da su ponekad najbolje lekcije one koje sami sebe podučavamo. Sphero Edu aplikacija nadilazi samo kodiranje i uključuje robotiku i tehnologije u zajedničke aktivnosti STEAM-a, potičući maštu, imaginaciju na način koji drugi obrazovni program ne mogu. Dizajniran za praćenje progresije u učenju odnosno za različite nivo-e znanja, početnici sa Sphero Edu mogu davati naredbe crtanjem putanja u aplikaciji kako bi ih potom slijedio robot. Intermediate koderi mogu koristiti blokove koda kako bi naučili naprednije logike, dok profesionalci mogu koristiti tekstualno programiranje i napisati vlastiti JavaScript. Dostupna je za gotovo bilo koju platformu.
Sphero Edu je izgrađen za kreatore, studente, instruktore i roditelje. Pridružite se rastućoj zajednici i podijelite svoje kreacije kako biste inspirirali i nadahnuli. Interaktivna platforma omogućuje vam da pratite svoj razred ili grupu s jednog mjesta. Svatko može spremiti svoj napredak, mijenjati uređaje i nastaviti otkrivati sa bilo kojeg mjesta.Sphero aplikacije za više platformi dostupna je za sve razine vještina i omogućuje korisnicima da napreduju s lakoćom, omogućujući im da dosegnu što više umova i pruže kontinuirane izazove. Razmišljate široko i potaknite svoju budućnost. Ovo je Sphero Edu.

Kodiranje crtanjem:                        

 

 

 

 

 

Sve aktivnosti označene sa crtanjem (Draw) stupnjevane u tri stupnja težine omogućuju studentima da dovrše tu aktivnost samo pomoću funkcije crtanje.

Kodiranje blokovima:

 

 

 

 


Sve aktivnosti označene sa Blocks, odnose se na upoznavanje i učenje kodiranja blokovima od osnovnih naredbi poput pokreta i svjetla/zvuka do naprednoh, funkcija i varijabli. Učenje kodiranja blokovima je stupnjevano u četiri stupnja.

Kodiranje u Javi (za napredne):

 

 

 

 

 

Sve aktivnosti obilježene sa Text-om označavaju zadatke i uče kako koristiti JavaScript. Učenici dobivaju tutorijale kao i cijele aktivnosti tijekom tekstualnog programiranja u JavaScriptu.

Značajke:
Uklonjiva, punjiva USB C baterija omogućava vam brzo punjenje, pa čak i dodavanje rezervne baterije za daljnju upotrebu.
Upotrebljiv na svim terenima, kako za unutarnju tako i za vanjsku upotrebu, omogućuju vam da uzmete svoj RVR  na otvoreno, popnete se na prepreke i eksperimentirate u širokom rasponu okruženja
Napredni upravljački sustav omogućuje izuzetno preciznu, vektorsku vožnju.
Port za proširenje omogućava korisnicima da nadograde ugrađene senzore i povežu hardver drugih proizvođača poput senzora Raspberry Pi, Arduino i MicroBit.
Senzori za boju omogućuju RVR-u da raspozna i oponaša RGB vrijednosti površine po kojoj se vozi ili upiše programiranje varijabli na temelju otkrivene boje
Infracrveni senzori omogućavaju bot-bot komunikaciju, programiranje rojeva, praćenje robota i izbjegavanje s drugim RVR-ovima ili čak Sphero BOLT. Prilagodljiva LED rasvjeta omogućava živopisne vizualne povratne informacije i prilagođavanja. Senzori ambijentalnog svjetla omogućuju korisnicima da pišu otkrivene programske varijable na temelju vrijednosti LUX-a. Korisnici bi mogli pokrenuti program kada su svjetla u sobi ugašena ili isključena ili bi mogli programirati RVR da vozi kad je svjetlo usmjereno prema njemu

Sadržaj pakiranja:
1 RVR
1 Roll cage
1 nosač pločica za ekspanziju
1 USB-A to USB-C kabel za punjenje
1 expansion port cable

 

UPOZORENJE!

Nije pogodno za djecu mlađu od 3 godine. Opasnost od gušenja zbog sitnih dijelova koji se mogu progutati!